Čerešňový koláč z gaštanovej múky s kokosom

Kategórie:Recepty
BioRio

Čerešňový koláč z gaštanovej múky s kokosom

Suroviny:

  • 1 hrnček gaštanovej múky (alebo inej celozrnnej)
  • 1 hrnček pšeničných otrúb
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • 2 hrnčeky čerešní (aj na ozdobu)
  • 2PL kokos
  • 1 biely jogurt
  • 1,5dcl mlieka
  • 3PL trstinového prírodného cukru

Postup prípravy

Zmiešame suché ingrediencie, vyšľaháme žĺtka s cukrom, zmiešame s jogurtom a mliekom a vylejeme ich do suchej zmesi. Vyšľaháme bielka a pridáme ich ku zmesi. Vymastíme pekáč olivovým olejom a polovicu cesta doň vylejeme. Naskladáme nahusto čerešne a zalejeme opäť cestom. Potom opäť čerešne. Dáme do rúry vyhriatej na 180st a pečieme 30 min. Po vybratí necháme poriadne vychladnúť. Zmiešame si 1 ČL sirupu Agáve s vodou a potrieme tým vychladnutý vrch koláča a nasypeme na to kokos. Ozdobíme čerešňami a papáme.

Dobrú chuť

Pridaj komentár

Vaša správa*

Môžete používať HTML znaky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meno*
E-mail*
URL adresa